We zien ze steeds vaker tijdens onze groepsreizen: mensen die hun drinkwater meenemen in één van de handige Dopper-flesjes. We besloten er daarom een artikel op onze website aan te wijten.

De Dopper flesjes zijn snel bekend geworden in Nederland. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de bedenker en ontwerpster beiden Nederlands zijn. Het flesje is zelfs bekroond met een Red Dot Design Award. Veel belangrijker dan het design is eigenlijk dat Dopper probeert de wereld te verbeteren. De flesjes zijn namelijk zo vaak opnieuw te gebruiken dat ze hopen dat men minder wegwerp-flesjes met drinkwater koopt. Zeker in landen als Nederland – waar kraanwater gewoon drinkbaar is – is dit een echte uitkomst.

Goed doel

Dopper is een bedrijf dat natuurlijk flesjes wilt verkopen. Maar als je een Dopper-flesje koopt wordt niet alleen het bedrijf Dopper daar beter van. Ook de Dopper Foundation krijgt een groot deel van de opbrengst. Deze organisatie werkt samen met andere non-profitorganisaties die wereldwijd drinkwater-projecten opzetten. Daarnaast wordt er gewerkt en geld besteed aan het verminderen van de enorme zee aan plastic die momenteel in de oceanen drijft.

Wij werden zo geïnspireerd door het verhaal van Dopper, dat wij onze reizigers nu gratis een Dopper-flesje geven met ons logo er op. Iedereen die met ons een groepsreis maakt zal dus een Dopper-flesje krijgen met ons logo er op. Als deze flesjes op zijn, krijg je van ons alsnog een Dopper-flesje, maar dan zonder logo.